Bengi Kurtçebe'nin tarifleri bizim damak zevkimizeçok hitap ediyor. Bu defa "Dutch Baby" denen pofuduk yumurtayı denedim.
Dolapta ne varsa kullanarak kendi damak zevkinize göre hazırlayabileceğiniz pofuduk bir omlet tarifi.
Malzemeler: 4 yumurta, 1/2 bardak süt, 4 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber
İçine; rende kaşar peyniri, tel peyniri, doğranmış sosis - salam ve tereyağı.
Yapılışı: Fırını önceden 220 derecede içinde pişireceğiniz fırın kabı (borcam) ile 10 dakika ısıtıp, o arada karışımı hazırlıyoruz. Yumurta, süt ve unu topaklanmadan güzelce çırpıyoruz. Tuz, pul biber, karabiber ekleyip yeniden karıştırıyoruz. Borcamı fırından alıp tereyağı ile yağlayıp yumurtalı karışımı içine koyup 5-6 dakika fırında ön pişirme yapıyoruz. Üzerine mutfakta ne varsa ben sosis, salam, kaşar ve tel peynir koydum. Sucuk, pastırma vs de çok yakışır. Yumurtaların üzerine diğer malzemeleri yerleştirip 10-15 dk daha pişiriyoruz. Önce kabarıyor fırından çıkarınca iniyor, puf puf oluyor :)
Şimdiden afiyet olsun...
Tarifin videosu da burada...
ben tencerede yapıp pişirirken kapağını kapatıyorum çok güzel kabarıyor
YanıtlaSilSüperrr.. Öyle de denerim :)
YanıtlaSilTeşekkürler