Pazar, Ocak 31, 2021

Frambuazlı Cheescake

Pandemi bizi Cheescake düşkünü bir aile yaptı. Kafeler, restoranlar kapalı olunca kahve keyifleri evde yapılır oldu tabi. Favori tatlımız Cheescake oldu. Vişneli ve San Sebastian'dan sonra favorimiz "Frambuazlı Cheescake" oldu.
Malzemeler: 500 gr süzme yoğurt, 400 gr labne peynir, 150 gr toz şeker, 2 yumurta, 1 pk vanilya.
Sosu için: 1 yemek kaşığı nişasta (su ile açılacak), 2 su bardağı dondurulmuş frambuaz, 1/2 su Bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı kaynar su, 1/2 limon suyu, 1 limon kabuğu rendesi.

Tabanı için: 1 avuç kavrulmuş badem, 2 paket burçak bisküvi, 1 çay kaşığı tarçın, 2 çorba kaşığı erimiş tereyağ (50 ml)
Yapılışı: Kavrulmuş badem, tarçın ve burçak bisküviyi rondodan geçir. Erimiş tereyağı ekleyip güzelce karıştır. Kelepçeli kek kağıdının kenarlarını ve tabanını yağlı kağıt ile kaplayıp bisküvi karışımını ilave et. Bardak tabanı ile iyice bastırıp bisküvileri iyice sıkıştır. 160 derece fırında 10 dk bisküvi tabanını pişir. 

Oda sıcaklığında süzme yoğurt, labne peyniri homojen hale getir. Vanilya ve toz şeker ilave edip karıştır. Yumurtaları teker teker ilave et. Fırından çıkan bisküvi tabanının üzerine ilave et. 160 derecede 30-35 dk pişir. Üzeri kızarmadan içi hafif sallanacak şekilde pişir.

2 su bardağı dondurulmuş frambuaz, toz şeker, kaynar su, limon suyu ve limon kabuğunu  kısık ateşte pişir. Nişastayı su ile açarak karışıma ilave et. Bir taşım kaynat ve soğumaya bırak. Fırından çıkan cheescake'in üzerine soğuk sosu döküp buzdolabında 1 gece dinlendir.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. acayip canım çekti
    ben mutfağaaaaaa

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun. Çok hafif ve şahane oluyor. Umarım seversiniz bizim kadar :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...