Kır lokantalarına gittiğimizde en sevdiğim yiyecek kaşarlı mantar ve eritilmiş peynirdir..
Arada canımız çektikçe evde de yapıyorum..
Hem çok basit hem de çok lezzetli..
İftar sofralarına da çok yakıştırdığım için geçen gün yapıp fotoğrafladım..
Nasıl yaptım..
Mantarları güzelce yıkayıp soydum ve içlerini çıkardım. Toprak güveç kaplarına yerleştirip üzerine tereyağ ve biraz tuz ekleyip fırına verdim. Suyunu çekene kadar (200 derece de 10 - 12 dk) fırında pişirdim. Fırından çıkardıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpip ufak tereyağı parçaları ilave ettim. Nar gibi kızarana kadar tekrar pişirdim.
Sonra da sıcacık pideyle afiyetle yedik..
bende çok severim..
YanıtlaSilmüthiş görünüyor
ellerine sağlık
bende çok severim .
YanıtlaSilhatta mantarın en güzel hali budur desem yeridir.
afiyet bal şeker olsun.
Bayılırım mantara!Bir de kaşarlı oldu mu? Mm :)
YanıtlaSilEllerine sağlık,afiyet olsun :)
Bir ara annemle kızkardeşim her gece bundan yapıyorlardı. Sonra her ikisinde de kaşıntı ve alerji başlayınca bıraktılar. O zamandan bu yana denemedik. Ama tadına doyulmaz bir lezzet oluyor :) ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilNalan; sağol canım..
YanıtlaSilSihirlicim bence de en güzel hali bu :) Sağoll..
Alışverişkolik; aynenn bendeeee..
Esin; bize hiç dokunmadı ama çok sık yemiyoruz zaten.. ayda 1 falan.. lezzeti konusunda hemfikirizz..
Bende çok severim. Ama malesef eşim pek sevmez. Bende çok üzülerek içim kan ağlayarak tek başıma yemek zorunda kalıyorum :))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Sevgiler
Tijen AKTAY
Hımm nefisssss
YanıtlaSileline sağlık canım
sevgiler, iyi haftalar
Biz de çok severiz, aldık tarifini, ellerine sağlık
YanıtlaSilTijen; en iyisini yapıyorsun canım :) afiyett olsun..
YanıtlaSilNazlıgül abla; sağolasınnn..
Çocukla Çocuk; Teşekkürler canım, şimdiden elinize sağlık..