Perşembe, Haziran 07, 2018

Kremalı fırın sütlaç

Fırın sütlacı daha önce de denemiştim ama ilk kez kremalı versiyonunu yaptım.
Ramazanda iftar sonrası farklı farklı tatlılar denemeyi seviyorum.
Sütlaç hem klasik hem de hafif olduğu için Ramazan ayına da çok yakışıyor bence...
Kremalı versiyonu ise kaymaklıymış gibi, daha lezzetli oluyor.

Malzemeler: 1 litre süt, 1.5 bardak şeker, 1 çay bardağı pirinç, 1.5 yemek kaşığı nişasta, 1 yumurta sarısı, 1 kutu krema. Üzerini süslemek için kavrulmuş fındık için.

Yapılışı: Pirinci üzerini geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirincin üzerine süt ve toz şekeri ilave edip kaynatın. Ayrı bir kapta nişasta, yarım çay bardağı su ve yumurta sarısını karıştırın. Kaynayan karışımın içine yavaş yavaş ilave edip hızlıca karıştırın. Koyulaştıktan sonra kremayı ekleyip sürekli karıştırın. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra fırının üst ısıtmasını açarak 200 derecede üzeri dilediğiniz ölçüde kızarana kadar pişirin. Pişirme sırasında fırın tepsisine kapların yarısına gelecek kadar su eklemeyi unutmayın.

Ben sütlacı sıcak sevdiğim için piştikten yarım saat sonra sıcak sıcak yemeyi tercih ettim. Ama siz eğer soğuk seviyorsanız servis etmeden önce buzdolabında 2-3 saat bekletin.


 





Üzeri için ise iri dövülmüş fındığı tavada biraz kavurdum ve sütlacın üzerinde servis etim.
Sütlaca kavrulmuş fındık kesinlikle çok yakışıyor! Mutlaka deneyin...
Afiyet olsunnn...

Tarif sevgili Tijen Aktay'dan...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...