Perşembe, Nisan 02, 2020

4 yeni dizi tavsiyesi

Netflix'e gelen, benim de #karantinagünlerinde bir solukta izlediğim 4 yeni diziden bahsetmek istiyorum..

 

Feel Good

Bağımlılıklarından kurtulup hayatına yeni bir yön vermeye çalışan Stand-up komedyeni Mae Martin'in hem annesi ile olan sorunlu yaşamı hem de yeni sevgilisi George ile ilişkisi üzerine keyifli bir mini dizi.



Freud

Avusturya - Almanya ortak yapımı 8 bölümlük bir dizi. Psikanalitik kuramın kurucusu Sigmund Freud, bir dizi gizemli cinayeti çözmek için medyum Fleur ve dedektif Kiss ile birlikte çalışıyor. Ara ara kanlı ve iç karartıcı sahneleri ile biraz sıkıyor ama sonunda toparlıyor.

Polisiye ve gerilim sevenlere önerebileceğim bir dizi...



Unorthodox

Gerçek hikayeden uyarlanan, çok etkileyici, oldukça farklı dört bölümlük bir mini dizi. New York'ta oldukça sıkı Hasidik Yahudi bir tarikata mensup 19 yaşındaki genç bir kadın Esty. Ailesinin ve tarikatın istekleri doğrultusunda görücü usulü ile evleniyor. Kurtuluş olarak gördüğü evlilik onu iyice kapana kıstırıyor ve Berlin'e kaçıyor. Burada kendi yaşlarında konservatuvar öğrencisi gençlerle tanışan Esty'nin mücadelesi, yaşadıkları çok güzel bir dilde anlatılmış.



Self Made

Dört bölümlük oldukça ilham verici bir mini dizi. Çamaşırcılıktan güzellik imparatorluğuna uzanan siyahi Madam C.J. Walker'ın gerçek öyküsünün anlatıldığı filmde Madam C.J. Walker'a Octavia Spencer hayat vermiş. Hayallerini gerçekleştirmek isteyen herkese, özellikle kadınlara ilham verecek bir başarı hikayesi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...