Salı, Mart 31, 2020

Elmalı Tart

İlk kez denediğim bir tarif oldu Elmalı Tart.
Görüntüsüne bakınca zor gelebilir ama aslında oldukça pratik bir tarif.

Şık görüntüsü ile yemeden gözünüzü, gönlünüzü açacak 😊
Elma, tarçın ve cevizin muhteşem uyumunu seviyorsanız mutlaka deneyin.

 

Malzemeler

İç harcı için; 4 adet elma, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, ceviz içi.
Hamuru için; 1 yumurta, 125 g oda sıcaklığında tereyağ, yarım su bardağı toz şeker, yarım paket kabartma tozu ve 2 su bardağı un.
Üzeri için; Pudra şekeri.



Hazırlanışı

İç harcı için: Tavaya rendelenmiş elma, şeker, tarçın ve kıyılmış cevizi ekleyerek pişmeye bırakalım. Elmalar yumuşayıp suyunu çekmeye başladığında ocaktan alarak soğumaya bırakalım.



Hamur için: Tart hamuru için yoğurma kabına yumurta, tereyağı ve şekeri alarak karıştıralım. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş eleyerek ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini streç film ile kapayıp 15 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamurdan 1/3 büyüklüğünde bir parça kopararak üzerini süslemek için bir kenara ayıralım. Kalan hamuru 2 pişirme kağıdı arasına alıp, merdane yardımı ile kalıbımızın büyüklüğü kadar açalım. Tereyağı ile yağladığımız tart kabına hamuru yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız iç harcı boşaltarak yayalım. Kenarda beklettiğimiz hamurumuzu yine pişirme kağıdı arasında açalım ve şeritler halinde keserek elmalı harcımızın üzerine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim. Benim fırınımda 25 dakikada pişti.

Tart soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve dilimleyerek servis edelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...