Çarşamba, Nisan 22, 2020

Nefis bir Tiramisu tarifi

Oğlum Alper'in favori Tiramisu tarifi bu oldu!
Eğer siz de bizim gibi kahve yanında bir şeyler istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.



Malzemeler

Pandispanya için: 4 yumurta, 1 su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu.

Kreması için: 1 lt süt, 1 yumurta sarısı, 1 su bardağı şeker, 7 tepeleme yemek kasığı un, 2 paket vanilya, 200 gr labne. (Labne tadını yoğun seviyorsanız arttırabilirsiniz.)

Keki ıslatmak için: 1 yemek kaşığı granül kahve, 1,5 bardak sıcak su, 2 tatlı kaşığı toz şeker.




Yapılışı

Pandispanya: Yumurta ve şekeri 4-5 dk köpük gibi olana kadar çırp. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip karıştır. Vanilyayı da ekleyerek topaklar gidene kadar çırp. 26 cm'lik kelepçeli kalıbı tereyağıyla iyice yağlayıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kürdan testi yaparak 25-30 dk pişir.
Pandispanya piştikten sonra ılınmasını bekleyip kelepçeli kalıbı aç. Soğuyunca ortadan ikiye kes.

Kreması: Pandispanya pişerken diğer tarafta kremayı hazırla. Süt, toz şeker, yumurta sarısı ve unu ocakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişir. Ocaktan aldıktan sonra ılınmasını bekle. Daha sonra vanilya ve labne peynirini ekleyip mikser yardımı ile iyice çırp.



Pandispanya pişip iki parçaya ayrıldıktan sonra; granül kahve, sıcak su ve toz şeker ile önce ilk katı ısla. Bu esnada kelepçeli kalıbın kenarlarını yeniden takabilirsiniz. Bu sayede kenarlarından krema taşmıyor, daha güzel bir görünüm elde ediyorsunuz. Ben dolapta bekletirken de kelepçeyi kullanıyorum. İlk katı ıslatıp kelepçeyi taktıktan sonra kremanın yarısını kekin üzerine koyup 2. kat pandispanyayı kapayıp onu da kalan kahve-su karışımı ile ısla. Kalan kremayı en üst kata güzelce serip spatula ile üzerini düzelt.

Üzerini kakao ile süsle; Buzdolabında en az 2-3 saat beklettikten sonra üzerini kakao ile kaplıyoruz. Hemen kakao dökerseniz çamur gibi bir görüntü oluyor. O yüzden en az 2-3 saat bekledikten sonra veya servis edeceğiniz zaman bu işlemi yapın.

Kelepçeli kalıptan çıkarırken kenarlarını bir bıçak ile sıyırıp öyle çıkarın.
Dilimleyerek servis edin.

Denerseniz şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...