Mutlaka deneyin...
Malzemeler: Jülyen doğranmış 1 ad tavuk göğsü, 400 gr mantar, 2 pk çiğ krema, karabiber, tuz, 1 pk Fettucine makarna (500 gr), 1 soğan, 1 diş sarımsak, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri.
Yapılışı: Makarna çok çabuk piştiği için tarife önce sosu hazırlayarak başladım. Jülyen tavukları tuz ve karabiber ile harmanlayıp derin bir tavada soteledim. Tavukları ayrı bir kaba alıp aynı tavada tereyağ-sıvı yağ karışımında küp küp doğradığım soğanları ekleyip güzelce soteledim. Üzerine mantarları ilave edip mantarlar suyunu salıp çekene kadar kadar kavurdum. Sarımsakları ekleyip 1-2 dakika daha pişirip kremayı ekledim. Biraz krema ile pişirdikten sonra üzerine rendelenmiş peynir ve son olarak tavukları ilave ettim. Tuz ve karabiber katıp tüm malzemeler birbirine karışıncaya kadar 4-5 dk daha pişirdim.
Bu arada makarnayı tuzlu ve zeytinyağlı suda paketin üzerinde yazan süreye göre haşladım. Ardından sos ve makarnayı buluşturup 5 dk dinlendirip sıcak sıcak servis ettim.
Evdeki herkes çok beğendi.
Denerseniz afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...