Salı, Eylül 15, 2020

Fırında kremalı patates

Et yemeklerinin yanına çok yakışan kremalı patates tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.
Her yiyenin bayıldığı, davet sofralarının vazgeçilmezi olan bir tarif.
Hem de çok kolay 😍

Malzemeler: Yuvarlak ince dilimlenmiş patates, 1 pk krema, 1/2 çay bardağı süt, karabiber, tuz ve rende kaşar.

Yapılışı: Krema, süt, karabiber ve tuzu karıştır. Dilimlenmiş patateslere komple bula. Fırın kabına al. 200 derecede alt-üst ayarda çalıştırdığınız fırında patatesler yumuşayıncaya kadar (35-40 dk) pişir. Fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar koy ve kızarıncaya kadar fırında pişirmeye devam et. Hafif ılınınca dilimleyerek servis et.



Not: Fırında 45-50 dk da pişiyor. Eğer aceleniz varsa patatesleri (kaşar hariç tüm malzemeyi koyarak) düdüklüde 3 dk ön pişirme yapıp sonra fırına alabilirsiniz. Ama fırında uzun uzun çok daha lezzetli pişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...