Çarşamba, Aralık 02, 2020

Tart kalıbında Tiramisu

Ailecek kahveyi çok sevdiğimiz için kahvenin yanında akşamları bir şeyler yemeyi de çok seviyoruz. Özellikle pandemi döneminde dışarda bir şeyler yeme-içme olayından uzak durduğumuz için ben de sürekli yeni şeyler deniyorum.

Bunlardan biri de Tart kalıbında Tiramisu...


Malzemeler: 2 yumurta, 1 çay bardağı tozşeker, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı süt, 2 çay bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu. 


Kreması için: 2.5 su bardağı süt, 1 çay bardağı tozşeker, 1 yumurta sarısı, 2 tepeleme yemek kaşığı un, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı labne (100gr) 

Islatmak için: 1 yemek kasığı çözünebilir kahve, 1/2 bardak sıcak su, 

Üzerine serpmek için kakao

Yapılışı: Yumurta ve tozşekeri beyazlayana kadar mikserle çırp. Ardından sıvıyağ ve sütü ekle. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yeniden karıştır. İyice yağlanmış tart kalıbına döküp içinde hava kabarcığı kalmasın diye tezgaha vurun. 170 derecede 25-30 dk pişirin..

Kek pişerken kremayı hazırlayalım. Süt, tozşeker, yumurta sarısı ve unu tencerede güzelce karıştıralım ve ocağa alalım. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Altını kapadıktan sonra vanilyayı ekleyip yeniden karıştıralım. Soğuduktan sonra labne ekleyip çırpalım.

Pişip soğuyan keki tart kalıbından çıkarıp sıcak su ve çözünebilir kahve ile hazırladığımız sos ile her tarafını ıslatacak şekilde gezdirelim. Soğuyan kremayı tart kalıbının ortasına yerleştirip buzdolabında en az 2 saat dinlenmeye bırakalım. Daha sonra üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpelim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...