Pazartesi, Aralık 14, 2020

Zeytinli Focaccia ekmeği

İtalyan mutfağındaki yassı ekmek türlerine Focaccia deniyor. Bir süredir yapmak istiyordum. Bengi Kurtçebe'nin kanalında bulunan zeytinli ve domatesli focaccia ekmeği denedim. Bir daha ki sefere sadece zeytinli yapacağım ama. Gelelim tarife...

Malzemler

Ön maya için: 1 bardak un (160 gr), 1 bardak ılık su (250 ml), 1 çorba kaşığı şeker, yarım paket instant maya (5 gr)

Hamur için: 2 bardak un (320 gr), 3/5 bardak zeytinyağı (75 ml ) 200 ml ılık su, 1,5 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 bardak siyah zeytin, yarım soğan, çeri domates, kekik.

Yapılışı: Un, ılık su, şeker ve instant mayayı derin bir kapta ön mayalama için karıştırarak 10 dk bekletiyoruz. Daha sonra un, zeytinyağı, tuz, karabiber ve ılık su ekleyip karıştırın. Doğranmış zeytinleri de ilave edin. 1 saat mayalayın. Kabardıktan sonra yağlanmış bir fırın tepsisine hamuru söndürmeden alıyoruz. Kabın şekline göre ellerinizi zeytinyağlayıp yayın. Üzerine çeri domates, incecik doğranmış 1/2 kırmızı soğan ve azıcık zeytinyağı ile bir karışım hazırlayıp yerleştirin. Tepsi mayası için bir 20 dk bekletin. Önceden 220 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dk pişirin.

Not: Ben ikinci denemede soğan kullanmadan domatesi de sadece üzerini süslemek için kullanacağım. Bu şekilde damak zevkime daha çok uyacak. 

2 yorum:

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...