Çarşamba, Aralık 23, 2020

Limonlu Cheescake

Limonlu Cheescake'i ilk kez denedim.
O kadar başarılı oldu ki ailecek ba-yıl-dık...
Lütfen siz de yapın!

Malzemeler

Krema için: 500 gr süzme yoğurt, 400 gr labne peyniri, 200 ml krema,  3 yumurta, 1 paket vanilya, 1 limon kabuğu rendesi (çok az çeker ile birbirine sürterek aromasını çıkarıp ekleyin) 150 gr toz şeker. (Tüm malzemeler oda ısısında)

Tabanı için: 1 avuç kavrulmuş badem, 2 paket burçak bisküvi, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı tarçın.

Limon sosu için: 2 limonun suyu, 2 çay bardağı su, 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta, 3 yemek kaşığı şeker, renk vermesi için yarım çay kaşığı zerdeçal.

Yapılışı: Bisküvi ve kavrulmuş badem rondoda çekip içine tarçın ekle. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp kelepçeli kalıbın altına yerleştir.. Üzerine bardak ile bastırıp iyice sıkıştırıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin.

Derin bir kapta süzme yoğurt, labne, şekeri karıştır. Krema ekle yeniden karıştır. Yumurtaları teker teker ilave edip katlayarak karıştır. Vanilya, limon kabuğu rendesi ekle. Çatlamaması için çok fazla çırpmadan karıştırmak gerekiyor. Hava kalmaması için spatula ile katlayarak pürüzsüz karıştırmak önemli. Fırından çıkardığımız kek kalıbının üzerine tüm karışımı ekleyip 180 derecede 25-30 dk pişir. Fırından fırına değişiyor bu süre. Ortası hafif oynayacak ama kızarmayacak. Fırını kontrol etmek için fazla açmayın ki ısı farkından çatlamasın. Oda sıcaklığına gelene kadar fırını aralık bırakarak bekleyin. Sonra dışarıya çıkarın ve üzerinin sosunu ekleyin. 

Limon sosu için; malzemelerin tamamını karıştırıp kıvam alana kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirip ocaktan alıp karıştıra karıştıra soğutuyoruz. Kalıbın en üstüne sosu döküp hızlı şekilde üzerini düzeltip en az 5-6 saat mümkünse 1 gece buzdolabında bekletin.  

Not: fırının içinin nemli kalıp kekin çatlamaması için en alt rafa bir kase su koyabilirsiniz. Kelepçeli kalıbın çevresini alüminyum folyo ile sarıp çabuk pişip kenarlarının yanmasını engellemek de çok işe yarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...