Pazartesi, Ocak 04, 2021

Kestane kebap :)

Kestane kebap yemesi sevap...

Sokakta soğuk havada sıcacık yenen kestanenin tadına bu kış varamadık.

Ece Zaim'in Instagram hesabında "sokak tadında" lezzeti yakalamak için detaylı anlatımı görünce bu defa işi eşime pasladım. O yaptı biz de afiyetle yedik valla...

Ben kolayıma geldiği için Tefal Actifry'da pişiriyordum ama lezzet farkı baya var...

Malzemeler: Yarım kilo kestane ve döküm tava. 

Yapılışı: Kestaneleri iyice yıkayın ve kurulayıp dikkatlice boydan boya enine bıçakla yarın. Bu sırada kestanenin meyvesini kesmemeye dikkat edin. Kestaneleri bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar soğuk su koyup orta ateşte su kaynayana dek pişirin. Suyunu süzün ve tek tek kurulayın. Tercihen döküm tavada 20-25 dakika kadar kabuğunu yakmamaya özen göstererek aralarda çevirerek pişirin. Yada 190 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirebilirsiniz. Kestanelerin boyuna göre pişme süresi değişecektir. Kabuğunu rahatça soymak için sıcakken temiz bir mutfak havlusu arasına koyun ve sıkıca üzerini kapatın. 5 dakika sonra açıp hala sıcakken yiyin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...