Malzemeler: 5 paket 180 gramlık taze peynir (labne de kullanabilirsiniz ama böyle daha hafif oluyor.), 6 yumurta, 1 bardak toz şeker, birbuçuk yemek kaşığı un, 1 paket vanilin, 2 paket krema.
Püf noktası: Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı!
Yapılışı: Taze peyniri, yumurta ile çırpıp ardından toz şeker ilave edip yeniden çırp. Un, vanilin ve kremayı ekleyip son kez çırp. Yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kalıba döküp, 200 derecede önce 10 dk ellemeden, daha sonra çevirerek 20-25 dk (benim fırınım hızlı pişiriyor) pişirin. Fırından çıkarırken ortasının sallanması gerekli, kaskatı olmamalı. Önce oda sıcaklığında, sonra buzdolabında 1 gece bekletmek lezzeti katlıyor. Ertesi gün iki ince dilim halinde servis edip afiyetle yiyin.
İçi kaşıkla yenebilecek kıvamda, yumuşacık, oldukça kremsi yapıda olmalı...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...