Pazartesi, Aralık 13, 2021

Muhallebili havuçlu kek 🥕

Havuçlu 🥕 tarifleri özellikle kahvenin yanına çok yakıştırıyorum.
Kalın ve içi dolgulu keklerin pişme süresi epey uzun olduğu için daha kolayıma geliyor bu tarif 😍
Kreması da olduğu için pasta görevi de görüyor...
Malzemeler

Kek için; 2 yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı ceviz içi, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 orta boy rendelenmiş havuç, 3 kaşık üzüm, 1.5 bardak un, 1 pk kabartma tozu, 1 pk vanilya. 

Yapılışı: yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sıvı yağ, süt ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. En son havuç ve cevizi ekleyip tart kalıbına boşaltın. Kaynar suda beklettiğiniz üzümleri de kurulayıp karışıma ekleyin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirin. 

Kreması için; 500 ml süt, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 çay bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya.  

Yapılışı: Un, nişasta ve şekerin üzerine süt ekleyip muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Ocağı kapayıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Fırından çıkıp ılınan kekin üzerine muhallebiyi döküp dövülmüş ceviz ile süsleyin. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Hem yapımı kolay, hem sunumu şık bir kek arıyorsanız bunu mutlaka deneyin.
Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. afiyet bal şeker olsun ne kadar leziz görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Daha geçen gün bir arkadaş bu kekten ikram etti bana. Havuçlu keki ben de yaparım ve çok severim ama muhallebili hiç denememiştim. Sizin tarifiniz de çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Baya kolay bir tarif. Biz de çok sevdik :)

      Sil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...