Pazartesi, Şubat 07, 2022

Elmalı Turta "hamursuz"

Elmalı Turta'nın en değişik hali! Hem çok pratik hem de gayet lezzetli...
Klasik turtadan farkı ise hamur yapmadan kuru malzemeleri kalıba öylece eklemeniz!

Malzemeler; 1 bardak un, 1 bardak irmik, 1 bardak şeker, 1 pk vanilya, 1 pk kabartma tozu, 125 gr tereyağı.
Elma harcı; 4 tatlı elma, 1 tatlı kaşığı tarçın, ceviz.
Üzeri için; 125 gram tereyağı ve pudra şekeri.
Yapılışı: un, tozşeker, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kapta karıştırın. Diğer taraftan dört tane elmayı rendeleyip, bir çay kaşığı tarçın ve bir avuç ceviz içi ile karıştıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz kalıbın en altına hazırladığımız unlu karışımdan dört kaşık dökelim. Elmalı karışımı üç eşit parçaya bölerek, bir parçasını elimizle yayalım. Üst katında tekrardan unlu karışımı koyarak tekrardan elmalı harçtan koyalım. (toplam 3 kat olacak) En üst katına da kalan unlu karışımı döktükten sonra, tereyağını kesme şeker büyüklüğünde keserek tüm kalıbın üzerine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim. Soğuyunca üzerine pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun 💗

2 yorum:

  1. Youtube'ta görmüştüm buna benzer bir tarifi. Yorumları çok iyiydi. Evdeki yenmeyen elmalarla deneyeceğim bu tarifi. Hamur yoğurmak, hamura şekil vermek zor geliyordu, buna üşenmem artık :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de Instagram'da dikkatimi çekmişti. Pratik tarif severiz :))

      Sil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...