Salı, Mart 01, 2022

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı yaprak sarmasını sevmeyen var mıdır acaba?
Bizim evde çok sevilir, çok yapılır.
Herkes farklı yapar ama bizimkini paylaşayım sizlerle...

Küçük tencere için malzemeler; 2 bardak pirinç, 2-3 kuru soğan, 1 kaşık salça, 1 bardak domates suyu, 1 bardak et suyu, 1/2 demet maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, nane, pul biber ve kekik. 2 limon.

Yapılışı: Pirinç ve kuru soğan zeytinyağında sotele. Salça ekle kavur. Domates suyu ilave et. 1/2 demet maydanozu küçük doğra. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, nane, pul biber ve en son kekik ilave et. Et suyu veya yoksa 2 küçük tablet et suyu ile iç malzemeyi biraz pişir. 

Yapraklar salamura ise en az 3-4 saat soğuk suda fazla tuzunu atması için beklet. Tencerenin altına maydanoz saplarını diz, üzerine 3-4 yaprak ser. Yaprakları tek tek ince ince sarıp tencereye sırasıyla diz. Üzerinde 2-3 kaşık zeytinyağı gezdir. 1 limon sık. 1 limonu dilimleyip en üste diz. Yaprakların üzerine çıkacak kadar su ilave et. Arada kontrol ederek kısık ateşte 35-45 dakika pişir.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. En sevdiğim yemeklerden biridir. Etli yerine bu şeklini daha çok severim. Annem de çok güzel yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etli minik minik üzeri yoğurtlu da nefis olur ohhh canım istedi bak bu saatte :)

      Sil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...