Cuma, Mart 12, 2021

Vişneli Cheesecake

Bengi Kurtçebe'nin nefis "Vişneli Cheesecake" 'i bizim evin en sevilen cheesecake'i oldu.
Dolapta vişneleriniz varsa mutlaka deneyin, eğer yoksa ilk market alışverişinize vişneyi ekleyin derim :)
Pişman olmayacaksınız!
Malzemeler: 500 gr süzme yoğurt (1 kiloluk yoğurdu akşamdan tülbent ile süzgecin üzerinde bekletirseniz kendi süzme yoğurdunuzu elde edersiniz.) 400 gr labne peynir, 2 yumurta, 1 limon kabuğu rendesi, 150 gr toz şeker, vanilya.

Tabanı için: 1 avuç kavrulmuş badem, 2 paket burçak bisküvi, 1 çay kaşığı tarçın, 2 çorba kaşığı tereyağı (50 ml)

Sosu için: 250 gr donmuş vişne, yarım limon suyu, 3 çorba kaşığı toz şeker, 2 çorba kaşığı balzemik sirke, 1 yemek kaşığı nişasta (su ile açıp eklenecek), 2 tatlı kaşığı su.

Yapılışı: Oda sıcaklığındaki süzme yoğurt ve labne peyniri birbirine karıştırın. Ardından şeker ve vanilyayı ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyip homojen bir kıvam elde edin. Limon kabuğu rendesini azıcık şekerle ovup aromasını çıkarıp karışıma ekleyin. 

Tabanı için; 1 avuç bademi tavada kavurun. 2 paket burçak bisküviyi, bademleri tarçın ile rondodan geçirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip kelepçeli kek kalıbının tabanına yerleştirin. Tabana bisküvileri sıkıca yerleştirin. 170 derece fırında 10 dk pişirin. Üzerine hazırladığınız krema karışımını ekleyip yaklaşık 30-35 dk pişirin. Üzeri kızarmayacak ortası hafif sallanacak. Ara ara kontrol edin. Bu arada sosu hazırlayın.

Sos için; donmuş vişnelerin üzerine yarım limon, balzemik sirke, 2 tatlı kaşığı su ve toz şeker ile sos tenceresinde pişirin. Nişastayı su ile açıp karışıma ekleyip bir taşım kaynatın.

Pişen Cheesecake'i oda sıcaklığına gelene kadar fırının kapağını hafif aralayarak içinde bekletin. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz vişneli sosu ekleyin. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. çok nefis görünüyor. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. rica etsem blogunuza ABONE OL kısmını da ekler misiniz?

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, sol üst köşeye ekledim.
    Bilginize...

    YanıtlaSil
  4. günaydın alew hanım, zahmet oldu, çok teşekkür ederim. ekledim mailimi. artık yazılarınızı kaçırmayacağım :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...