Tabanı için: 1 avuç kavrulmuş badem, 2 paket burçak bisküvi, 1 çay kaşığı tarçın, 2 çorba kaşığı tereyağı (50 ml)
Sosu için: 250 gr donmuş vişne, yarım limon suyu, 3 çorba kaşığı toz şeker, 2 çorba kaşığı balzemik sirke, 1 yemek kaşığı nişasta (su ile açıp eklenecek), 2 tatlı kaşığı su.
Tabanı için; 1 avuç bademi tavada kavurun. 2 paket burçak bisküviyi, bademleri tarçın ile rondodan geçirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip kelepçeli kek kalıbının tabanına yerleştirin. Tabana bisküvileri sıkıca yerleştirin. 170 derece fırında 10 dk pişirin. Üzerine hazırladığınız krema karışımını ekleyip yaklaşık 30-35 dk pişirin. Üzeri kızarmayacak ortası hafif sallanacak. Ara ara kontrol edin. Bu arada sosu hazırlayın.
Sos için; donmuş vişnelerin üzerine yarım limon, balzemik sirke, 2 tatlı kaşığı su ve toz şeker ile sos tenceresinde pişirin. Nişastayı su ile açıp karışıma ekleyip bir taşım kaynatın.
Pişen Cheesecake'i oda sıcaklığına gelene kadar fırının kapağını hafif aralayarak içinde bekletin. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz vişneli sosu ekleyin. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra dilimleyerek servis edin.
çok nefis görünüyor. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilrica etsem blogunuza ABONE OL kısmını da ekler misiniz?
YanıtlaSilMerhaba, sol üst köşeye ekledim.
YanıtlaSilBilginize...
günaydın alew hanım, zahmet oldu, çok teşekkür ederim. ekledim mailimi. artık yazılarınızı kaçırmayacağım :)
YanıtlaSil