Salı, Kasım 23, 2021

Beş Çayının Olmazsa Olmaz Lezzetleri

Misafirlerinizi de davet ederek çay keyfi yapmaktan hoşlanıyorsanız nefis önerileri takip ederek beş çayı saatlerinizi daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Çok fazla vakit ayırmadan kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ikramlıklar veya tatlıları inceleyerek damak zevkinize uygun yiyecekler hazırlamaya başlayabilirsiniz. 

Sirkeli Mini Börek

Sirkeli mini börek hazırlamak için hamurları sevdiğiniz bir iç harçla bir araya getirerek yağda kızartmanız yeterlidir. Buradaki püf noktası ise fazla yağ çekmeden böreğinizi ateşten almanızdır. Sirkeli mini böreği ortalama 30 dakika içerisinde hazır hale getirebilirsiniz. 

Pişmeyen Pasta

Pasta hazırlamak için kremasıyla ve pandispanyasıyla ayrı ayrı uğraşmanıza gerek yok. Pişmeyen özel pastaları evinizin konforlu ortamında en kolay şekilde hazırlayabilir ve beş çayınıza büyük bir lezzet kazandırabilirsiniz. 

Karbonatlı Börek

Ortalama 2 adet yufka ile hazırlayabileceğiniz karbonatlı börek, ekonomik ve pratik tarifler arasında bulunur. İçerisinde lor peyniri kullanabileceğiniz bu börek için isterseniz farklı peynir çeşitlerini de tercih edebilirsiniz. 

Kabartma Tozlu Poğaça 

Kabartma tozlu poğaçaları hazırlayarak pofuduk görünüme sahip ve kabarmış lezzetli yiyeceklere sahip olabilirsiniz. Yine ekonomik lezzetler arasında bulunan bu poğaçaların içerisine istediğinize bağlı olarak farklı malzemeler koymayı deneyebilirsiniz. 

Un Helvası 

Hazırlaması neredeyse 5 dakika süren ve pişirmesi de ortalama 20 dakikanızı alabilecek un helvası beş çayı denildiği zaman akla ilk gelenler arasındadır. Az malzeme ile hazırlayabileceğiniz un helvaları nefis duruşu ve lezzetli yapısıyla beş çayınıza eşlik ederek sevdiklerinizle eğlenceli şekilde vakit geçirebilmenizi sağlar.

Susamlı Zerdeçallı Kek

Çay saati denildiği zaman akla ilk olarak mozaik kekler ve kakaolu kekler gelse de aslında biraz farklı tarifler deneyerek son derece lezzetli bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Susam ile daha da doyurucu bir hale gelen zerdeçallı kek, rengiyle de iştahınızı açabilecek etkiye sahip özel bir tariftir.

Un Kurabiyesi

Sizi çok fazla uğraştırmayacak pratik lezzetler arasındaki un kurabiyeleri en pratik lezzetler arasındadır. Sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz un kurabiyelerini biraz süsleyerek daha şık ve etkileyici şekilde sunmayı da deneyebilirsiniz. Ağızlarda unutulmayacak bir tat bırakan un kurabiyesi tarifi deneyerek çay saatlerinizi süsleyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER...